INFORMATIE

Informatie

Hou je van muziek en zing je graag de longen uit je lijf ? Wil je plezier maken samen met anderen in een toffe jonge groep ? Ben je vrij op vrijdagavond ? Ben je nog op zoek naar een gezellige ontspannende hobby of wil je er nog eentje bij ? Kom dan eens een kijkje nemen bij JEKO !

Wat ?

JEKO is de afkorting en naam van ons "jeugdkoor". JEKO bestaat intussen 50 jaar, maar gedurende die tijd zijn de basisprincipes quasi ongewijzigd gebleven: graag samen zijn met andere jongeren, spelen, vertellen, plezier maken en "last but not least" graag zingen en musiceren.

Wie ?

Onze groep bestaat uit een 40-tal leden vanaf het tweede leerjaar, waarbij de leeftijdsverschillen eerder een voordeel dan een nadeel zijn: de oudsten nemen de jongsten mee op sleeptouw, leren hen samen spelen en zingen. De jongsten kijken vol bewondering op naar de oudsten.

Hoe ?

JEKO treedt op in de regio, maar soms ook daarbuiten. Tweejaarlijks hebben we ons eigen groot concert waarbij steeds gewerkt wordt rond een centraal thema. Jaarlijks gaan we in de herfstvakantie op zangweekend naar Affligem en organiseren we in augustus een zomerkamp. We laten ook geen gelegenheid voorbij gaan om een feestje te bouwen.

Waar en wanneer ?

We repeteren van september tot juni iedere vrijdag in gemeentelijke basis- en Freinetschool (Heirstraat 61) in Appels bij Dendermonde. Onze repetitie-uren zien er als volgt uit:

  • 17u30 tot 18u15: kinderkoor (2de tot 6de leerjaar) met liedjes op maat van het lager onderwijs
  • 18u30 tot 20u00: allen te samen, projectgeoriënteerd

Inschrijving ?

JEKO vraagt geen inschrijvingsgeld. We vragen wel een jaarlijkse tussenkomst van 15 euro voor de groepsverzekering. Voor dit bedrag ben je een heel werkjaar verzekerd voor zowel de repetities als alle nevenactiviteiten. Verder treden wij op in uniform dat bestaat uit een JEKO-shirt en een JEKO-trui (samen 40 euro, eenmalig). Het uniform wordt gedragen in combinatie met een blauwe jeansbroek.