Repeteren in Coronatijd

We bevinden ons met de cultuursector momenteel in CODE GEEL, dat wil zeggen dat koorrepetities toegestaan zijn, mits voorwaarden. Dit is ook zo in CODE GROEN en CODE ORANJE. Van zodra de cultuursector naar CODE ROOD zou gaan, mag er niet meer gerepeteerd worden.

De repetities zullen voortaan doorgaan voor iedereen van 18u00 tot 19u30, en dit in de kerk van Appels. Er is geen apart kinderkoor.

Volgende veiligheidsmaatregelen zullen van toepassing zijn:

  • Iedereen komt toe mét mondmasker en mag dit pas afzetten als hij/zij terug vertrekt na de repetitie.
  • In de kerk zullen de stoelen aangeduid worden waarop gezeten mag worden, er is telkens een afstand van 1,5 m tussen de zangers.
  • Er zal een korte pauze zijn, buiten aan het portaal, maar die die dient rustig te verlopen, mét mondmasker.
  • Zowel bij aankomst als bij vertrek worden de handen ontsmet.
  • Er wordt bijgehouden wie aanwezig geweest is.

Wie ziek is of tijdens de week voorafgaand aan de repetitie ziek geweest is, mag NIET naar de repetitie komen. Woon je samen met iemand die positief getest is op Covid-19 of de symptomen ervan heeft, dan dien je de quarantaine-regels van de overheid te volgen, en mag je pas terug komen repeteren als de quarantaine voorbij is.

Veiligheid en gezondheid zullen voor even de bovenhand nemen, maar dat houdt niet weg dat we er toch met iedereen een fijne repetitie kunnen van maken !