Blog

Dertien augustus 2020, een datum waar elke JEKO naar uitkeek. Dertien augustus 2020 was de dag dat JEKO op kamp vertrok. EIN - DE - LIJK! Ze hadden al lang genoeg in hun kot gezeten. Het was tijd voor lange dagen en korte nachten, voor lekker eten na een vermoeiende activiteit, maar het was vooral tijd om elkaar nog eens écht te zien.
Zo stonden de JEKO's elkaar op te wachten aan de kerk in Appels. Het voelde anders dan anders: ieder gezin stond in zijn eigen 'hokje'. Een maatregel die nodig was om eventuele besmettingen te voorkomen. Daarnaast werd ook ieders temperatuur gemeten alvorens een plekje op de bus te bemachtigen. Er hing toch wel wat spanning in de lucht: wat als ik 'per ongeluk' een lichte verhoging heb? Elk lid wachtte in spanning af. Enkele ogenblikken later konden ze allemaal opgelucht ademhalen en konden ze vertrekken. Dirigent Bart (die speciaal was afgezakt om ons veel plezier te wensen) zwaaide ons uit samen met de mama's en de papa's.
Een week vol plezier ging van start voor de JEKO's. De bus vertrok richting De Miere in Meulebeke. Het kamphuis werd volledig ingericht zoals de maatregelen het verplichtten, daar hadden onze voorzitter Katrien en de kookploeg zich de dagen voor het kamp mee bezig gehouden. De vierkoppige kookploeg had al heel wat werk verricht en veel tijd voor rust was er niet. Want daar kwam de bus al aan!
De JEKO's werden ontvangen door de immer enthousiaste kookploeg: de Katrien, de Glenn, de Jean en d'Inge (zoals de JEKO's later zullen zingen). Met hun koffers trokken ze naar het kamphuis. Daar kregen ze meteen een korte rondleiding en enkele coronaregeltjes voorgeschoteld. Na deze praktische zaken was het tijd om ons te installeren.
Toen iedereen geïnstalleerd was, kwamen plots twee blitse meiden langs: Jackie en Janet. Zij hadden een J-TV opgericht, een spiksplinternieuwe televisiezender, en waren op zoek naar nieuwe gezichten. Daarvoor hadden ze de hulp van de JEKO's nodig. Jackie en Janet bereidden heel wat activiteiten voor hen voor. Een week lang deed iedereen de activiteiten met heel veel goesting mee. Zo werden er dagelijks enkelen van hen geselecteerd voor 'de categorie van de dag'. Er was bijvoorbeeld een categorie voor de sportiefste, maar ook voor de beste werker, de beste kokie... Op het einde van de week was iedereen geselecteerd en konden de leden hun stem uitbrengen. Op Het Gala van de Gouden J's maakten Jackie en Janet de winnaars bekend en dan was het tijd voor een echte afterparty. En op zo'n afterparty blikken de leden graag eens terug op de leukste momenten van het afgelopen kamp!
Een kort overzicht:

  • Het grote vernevelspel dat al van de eerste dag werd geïntroduceerd vanwege de grote warmte. Een spel waar de JEKO's konden genieten van de verfrissende nevelstand van de tuinslang.
  • De speeltuin waar de jongsten zo graag naartoe wilden gaan.
  • De dagelijkse temperatuur-check voor het ontbijt bij Inge.
  • Eén van de leden die pardoes in het zwembad viel, met kleren en al.
  • Het Robinsonspel dat Glenn en Katrien maakten: van de kampen die de leden moesten maken tot het wegstemmen van ploeggenoten op de eilandraad. Maar toch vooral de finale: waar ze vuur moesten maken, maar dat niet zo simpel was als het leek.
  • Het moment dat de JEKO's met z'n allen het zwembad insprongen. Alsook het moment erna: lekkere hamburgers op het menu!
  • Nu het hier toch over eten gaat: den barbecue. Altijd een schot in de roos.
  • De vuile spelen die écht goed vuil waren.
  • Het lied 'kom in de tent' dat door de JEKO's in een nieuw jasje werd gestoken en zo dé hit van het kamp werd.
  • ...

Om het even in het kort te zeggen: het kamp van 2020 was er eentje om nooit te vergeten!